Submenu

Aan de slag met menstruatie armoede en schaamte.

05-07-2022
470 keer bekeken 0 reacties

Het zou toch niet zo moeten zijn dat je ineens ongesteld wordt en je dan naar de receptie moet lopen om vervolgens in het openbaar een tampon of maandverbandje moet vragen? Het zou toch niet zo moeten zijn dat meisjes tijdens hun menstruatie thuisblijven omdat ze geen geld hebben voor tampons?

Die twee vragen hielden VMBO school het Houtens bezig. Ze besloten de situatie aan te pakken en een menstruatie-toilet te ontwerpen. Een toilet dat het onderwerp op de kaart zet en tegelijkertijd het probleem oplost. Fantastisch!

Op zoek naar een aansprekend en passend concept klopte het Houtens aan bij Nimeto. Een mooi maatschappelijk project waar studenten van de opleidingen Signmaking en Wayfinding MBO-niveau 4 en Signmaker MBO-niveau 2 meteen enthousiast mee aan de slag gingen. Want, wie wil daar nou niet een bijdrage aan leveren? Er ontstond een mooie samenwerking tussen de opleidingen waardoor we het project van ontwerp tot productie konden uitvoeren.
 
Het resultaat: Een menstruatie-toilet waar je je helemaal op je gemak voelt, waar je een stukje kennis meekrijgt over de geschiedenis van de tampon en maandverband en waar natuurlijk een automaat hangt om je benodigdheden gratis uit te halen. 
 
Het toilet is razend populair en trekt veel bekijks. Ook van de jongens als hij vrij is 😃. Die willen nu ook wel zo’n mooi klein kamertje.
 
 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen