Education, No matter what

30-01-2023
96 keer bekeken 0 reacties

Wil je een documentaire maken met VICE’S Award-winnende filmmakers? Dit is je kans! Droom jij van het maken van je eigen VICE-documentaire? Heb je een uniek verhaal over onderwijs dat de wereld moet kennen? Vertel ons jouw idee en misschien toon jij je verhaal binnenkort op groot scherm.

Natuurlijk met de hulp van een VICE-filmploeg.

Onderwijs is het fundament van onze toekomst. Stel je voor dat jij nooit naar school was geweest, of dat je schoolloopbaan voortijdig was afgebroken. Hoe zou je leven er nu uitzien als je nooit had leren lezen of schrijven?

Het klinkt misschien pessimistisch, maar het is helaas een mogelijkheid voor meer dan 260 miljoen kinderen wereldwijd die niet naar de lagere of middelbare school kunnen.

Geweld, ongelijkheid, armoede, klimaatverandering of andere humanitaire crisissen verhinderen jonge mensen om te leren, terwijl toegang tot kwalitatief onderwijs een grondrecht hoort te zijn voor iedereen. Dit is een drama dat meer aandacht moet krijgen.

EDUCATION IN MOTION

Wij bij VICE World News sloegen de handen in elkaar met de Europese Unie om het belang van toegang tot onderwijs te belichten. Met onze filmwedstrijd ‘Education In Motion’ geven we jou de kans om nooit eerder gehoorde verhalen over onderwijs te vertellen; verhalen waarover jij samen met ons een documentaire wil maken.

We zijn op zoek naar ruwe diamanten. Naar ideeën die vertellen over de impact van onderwijs op onze wereld in tijden van crisis. Naar onderbelichte Europese verhalen over leren ondanks uitdagingen. Verhalen die absoluut verteld moeten worden.

Als je tussen de 18 en 24 jaar oud bent en in de EU woont, kan je jouw onderwijsverhaal delen en meedoen aan onze wedstrijd. Zo maak je kans om jouw idee uit te werken tot een meeslepende korte documentaire.

Een jury van ervaren filmmakers en VICE World News-professionals, zoals Matthew Champion, Milène Larsson en Lianne Turner, kiezen één winnend verhaal. Dat idee wordt in samenwerking met een crew van VICE-professionals, waaronder een assistent-regisseur, omgevormd tot een documentaire van vijf tot tien minuten. Zij begeleiden de winnaar doorheen het proces en leren hen hoe ze hun ideeën kunnen vertalen naar een film.

STEL JE NU KANDIDAAT

Doe mee aan de wedstrijd. Vul daarvoor het formulier hieronder in door hier te klikken. Bezorg ons je video door hem openbaar te uploaden op TikTok of Instagram, of privé via Vimeo of YouTube

MEER INFORMATIE OVER "Education, No matter what

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Bekijk ook

Cookie-instellingen