Creatieve broedplaats De Havenloods opent de deuren met gratis cultuurfestival

25-04-2022
104 keer bekeken 0 reacties

Programma bevat kunst, dans, literatuur, workshops en live muziek van o.a. SULTAN., LOE. en Dwaalgast ft. Shari Klein. De Havenloods is al sinds 2019 een broedplaats in Utrecht voor kunstenaars en creatieven, maar in het weekend van 13 en 14 mei is dan eindelijk de officiële opening.

Dat gebeurt met een gratis cultuurfestival met een vol programma van kunst, live muziek, street food, workshops, dans en literatuur.

Nu de werk- en ontmoetingsplek in het Werkspoorkwartier steeds meer vorm heeft gekregen en het artistieke en culturele leven weer begint, organiseren de initiatiefnemers een feestelijke showcase. Het festival wordt op vrijdag 13 mei afgetrapt met een vol en kleurrijk programma vormgegeven door de meer dan 100 creatievelingen die werkzaam zijn bij De Havenloods. De ateliers staan wagenwijd open en je krijgt van alles en nogwat te horen bij de inhoudelijke talks en rondleidingen. Aan het einde van de dag start het festival echt met diverse muziek en andere optredens.

Ook de dag erna, zaterdag 14 mei, is er genoeg cultuur te snuiven bij de drie verschillende podia waar het festival plaatsvindt; het Stadsjutters podium op het buitenterrein, de huiselijke Havenkamer en het onder Utrechters al vrij bekende en gastvrije NAR café der kunsten. Na het volle middagprogramma kun je‘s avonds dansen op experimentele electro en techno.

Een deel van het muziekprogramma is gecureerd door 3voor12 Utrecht. Vandaag zijn daarvan de eerste namen bekendgemaakt: Dwaalgast ft. Shari Klein (ambient, elektronioca en spoken word), SULTAN. (brutale apocalyptische rock met eigenwijze nummers over het digitale tijdperk) en LOE. (verhalende popmuziek met dromerige melodieën en een meeslepende groove). Houd de website en social media van De Havenloods in de gaten voor informatie over de rest van de programmering.

Te zien: De Havenloods Cultuurfestival, vrijdag 13 en zaterdag 14 mei 2022 @ de Havenloods, Nijverheidsweg 6, Utrecht (entree = gratis)

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Bekijk ook

0  reacties

Cookie-instellingen