Zakelijke gids voor kunstenaars en creatieven

04-10-2021
135 keer bekeken 0 reacties

Vergroot je kansen in 8 stappen. Van ondernemingsvorm, via financiering, marketing en klantcontact naar onderhandelingen: de publicatie ‘Route Ondernemerschap’ gidst je als kunstenaar, creatief of maker door je route naar cultureel ondernemerschap en helpt je professionele koers te vinden.

Concrete handvatten

Elk hoofdstuk brengt op overzichtelijke wijze de besproken stap in kaart en biedt concrete handvatten voor verder onderzoek. Financiering gezocht? De gids voorziet in een vragenlijst om de financieringsbehoefte duidelijk te krijgen, en geeft daarna een opsomming van de meest voorkomende financieringsbronnen. Moeite met onderhandelen? De uitgave wijst op relevante cao’s, voorbeelden van overeenkomsten en de factuureisen van de Belastingdienst.

Advies en tips

Van apps waarmee je je uren kunt bijhouden tot hulpmiddelen om je plannen goed op papier te krijgen en boeken die je uitdagen je professionele identiteit helder te krijgen: de Zakelijke Gids staat vol tips en praktisch advies om je ondernemende kant verder te ontwikkelen.

Ervaringsverhalen

Tussen het stappenplan zijn interviews met creatieven te lezen, die hun ervaringen als cultureel ondernemer delen aan de hand van hun beste en slechtste beslissingen. Zo vertelt documentairemaker Anke Teunissen (Nestblijvers) waarom veel commercieel werk maken niet altijd een goed zakelijk besluit is, en licht acteur Michaël Bloos (Nieuwe Helden) toe hoe een film die hem geen cent opleverde toch de beste zakelijke keuze was die hij kon maken.

Handzaam handboek

Een professionele identiteit vormen, klanten binden, financiering vinden: alle aspecten van het cultureel ondernemerschap komen aan bod. Kortom: deze zakelijke gids is een handzaam handboek voor (beginnende) kunstenaars en creatieven en biedt ze volop inspiratie en advies zich (verder) te ontwikkelen als cultureel ondernemer.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Bekijk ook

Cookie-instellingen