ZZP'ER? Mogelijk onterechte premie van SUSAG!

14-12-2020
252 keer bekeken 0 reacties

Alle werkgevers die schilders-, afwerkings- en glaszetwerkzaamheden uitvoeren zijn (per heden) jaarlijks een bijdrage verschuldigd aan de Stichting USAG. Deze bijdrage wordt vastgesteld door CAO-partijen OnderhoudNL en LBV.

Het bestuur van de stichting bestaat uit 'afgevaardigden' van deze twee laatstgenoemde partijen. Per 4 september 2020 geldt de CAO Uitvoeringsregelingen voor het Schilders-, Afwerkings,- en Glaszetbedrijf voor alle ondernemers met personeel in dienst in de bedrijfstak SAG. De uitvoeringsregelingen dragen bij aan een optimaal economisch en duurzaam klimaat binnen de bedrijfstak. 

Stichting USAG gebruikt de actuele bedrijfsuitreksels van de Kamer van Koophandel voor het bepalen van premie plichtige bedrijven. Ben jij als bedrijf geregistreerd als bedrijf met meer dan één werkzame persoon? Dan zul je ongetwijfeld een brief hebben ontvangen voor het indienen van je verzamelloonstaat. Ben jij zelfstandig schilder / een eenmanszaak en heb je dus geen personeel, onderneem dan actie. Anders wordt de premie voor jou vastgesteld en zul je moeten betalen. Mogelijk betaal je dus onnodig premie!

Je kunt hiervoor een mail sturen naar info@susag.nl waarin je aangeeft zelfstandig te opereren. Vermeld ook meteen even je naam en indien mogelijk je debiteurennummer (staat in de brief).

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Bekijk ook

Cookie-instellingen