Ondernemerscollege - Hoe helpt Instagram je business groeien?

20-03-2020
510 keer bekeken 1 reacties

Charlotte besloot Instagram in te zetten om haar bedrijven bekendheid te geven. In dit ondernemerscollege laat zij zien hoe zij in ruim een jaar tijd 9.000 volgers kreeg én daarom nu twee goedlopende bedrijven heeft.

Hoe helpt Instagram je business groeien?

Reageren

Bekijk ook

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Annette Heemskerk

04-02-21 om 12:00

Ook Lizzy Pikaar heeft via Square een heel enthousiaste workshop gegeven: 'Kunst & het algoritme', over hoe je jouw kunst op Instagram goed onder de aandacht kan brengen. Zij weet als geen ander een eigen community op te zetten, en had flink wat goede tips. Hier een korte top 5:

- gebruik hashtags specifiek gericht op je doelgroep om de juiste volgers te trekken.
- zorg dat in deze hashtags niet te veel (maar zeker ook niet te weinig) ... K berichten staan. Over de 500K raakt je bericht direct ondergesneeuwd terwijl je onder de 20K vrijwel geen views krijgt.
- zet je Stories in en plaats dan in ieder geval een goede hashtag en je accountnaam om viewers direct naar jouw product te leiden.
- Hoe meer verschillende features (stories, zakelijk account, shop) van Instagram je gebruikt, hoe eerder je in de algoritmes omhoog komt. Waardoor weer meer potentiële volgers jouw berichten te zien krijgen.
- En tenslotte: zorg dat je community niet té groot wordt, houd een band met je volgers en reageer op hun comments. Deze vind ik persoonlijk niet alleen het best maar ook het leukst!

Cookie-instellingen