Ik ben een wandelende ideeënfabriek met een passie voor creatieve oplossingen.

24-01-2022
454 keer bekeken 0 reacties

Mijn naam is Maaike van Kuik. Ik ben een wandelende ideeënfabriek met een passie voor creatieve oplossingen. Na mijn opleidingen sociaal pedagogisch werk MBO en cultureel Maatschappelijke vorming HBO kwam ik als interim manager terecht in diverse bedrijven.

Na jaren op diverse plekken gezeten te hebben miste ik het enthousiasme van mijn medewerkers op de werkvloer en wilde ik iets doen waar ik zelf blij van werd.

Van de 1 op de andere dag heb ik mijn baan opgezegd en ben ik zelfstandig ondernemer geworden in de creatieve sector. Eerst met het opzetten van een creatieve workshop studio en daarna met het organiseren en opzetten van een evenementenbureau.

Vanuit de workshops studio heb ik binnen een aantal jaren een giga netwerk opgezet van creatieve ondernemers die ook deelnamen aan mijn events en festivals door het hele land.

Mijn passie ligt dan ook zeker in de creatieve branche en bij het ondernemen. Met mijn slogan ‘van niets kun je altijd iets maken’ heb ik gewerkt met grote opdrachtgevers waaronder AVRO-TROS, Rai Amsterdam, Festival Strand en de Jaarbeurs Utrecht.

Nu is het na 10 jaar tijd om mijn kennis over creatief ondernemen te delen met andere ondernemers en bied ik coaching en adviestrajecten aan via de Mashtag Agency. Een hele andere tak van sport maar met heel veel voldoening als ik ondernemers zie groeien.

Bij de agency zijn er geen langlopende trainingen of wekenlange vergader standjes. Maar draait het om zinvol één op één advies , hands-on hulp of een serie tips waarna je daarna weer zelf als creatief ondernemer aan de bak kan.

In de toekomst zou ik graag naast mijn agency mijn ondernemers skills en ervaringen willen delen in het onderwijs om leerlingen enthousiast te maken over het ondernemerschap.

Tips:

- Ook zonder grote investeringen kun je ondernemen. 

- Onderneem met beide benen op de grond.

- Ga ervoor en zorg voor focus.

- Vergelijk jezelf niet met andere ondernemers.

- Droom en maak concrete plannen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen