Pinterest, het digitale prikbord

06-04-2020
281 keer bekeken 0 reacties

Hoe werkt Pinterest en wat is het? Je kunt Pinterest het best zien als een online visuele zoekmachine. Als een grote catalogus vol met inspirerende afbeeldingen. Deze afbeeldingen kun je als gebruiker opslaan in borden en daarin verzamel je de beste, leukste en meest inspirerende pins.

Het ontstaan van Pinterest

Pinterest is zo’n 10 jaar geleden bedacht door Ben Silberman en hij wilde graag een plek waarop inspirerende afbeeldingen van websites op het internet verzameld konden worden. Een plek waar je jouw ideeen kan delen met anderen maar ook voor jezelf kan houden op moodboards. In het begin werd het vooral door vrouwen gebruikt en stond het vooral in het teken van crafts, diy, haak- en breipatronen en dat soort dingen. Dat is inmiddels echt veranderd.

Een Pinterest account aanmaken

Als gebruiker maak je op Pinterest een account aan. Je vult je gegevens in en kiest een aantal interesses. Op basis van deze interesses worden er verschillende pins aan jou getoond. Deze kun je vervolgens opslaan door op bewaren te klikken. Je krijgt dan de optie om een bord te kiezen. Heb je nog geen borden aangemaakt dan kun je dat via onderstaande link doen. Wil je eerste meer weten? Bezoek dan de website van Arlette Dijkstra, zij weet alles van Pinterest en deelt haar kennis en ervaring graag.

Maak een account aan->

 

Pinterest voor zakelijke gebruikers #tip 1

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen