[RES] Stagelopen bij Restauratie Atelier Fort De Bilt van Claudia Junge.

04-03-2024
193 keer bekeken 0 reacties

Mijn naam is Mandy van Huisstede en ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding Specialist Restauratie en Decoratie Schilder. Voor mijn laatste stage wilde ik graag een restauratieve stage. Voor bijna 6 maanden heb ik stage gelopen bij Restauratie atelier Fort De Bilt van Claudia Junge.

Tijdens mijn stage heb ik mee mogen helpen aan kleur historisch onderzoek. Hierbij ben ik met een scalpel verf lagen aan het verwijderen waarbij je meer te weten komt over de kleur historie van een gebouw. Tevens heb ik archief onderzoek gedaan om te bevestigen wat we vonden op de muren.Het grootste project tijdens de stage was een reconstructie van twee grote doeken. In de balzaal van Paushuize te Utrecht misten twee doeken en die hebben we aan de hand van oude foto’s en beschrijvingen kunnen reproduceren.


Ik ben heel erg dankbaar voor deze prachtige kans. De afgelopen maanden heb ik zo veel geleerd. Van te voren had ik nooit gedacht dat ik aan zulke mooie projecten mee zou kunnen werken.

 

Afbeeldingen

Studenten

Reageren

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen