Opening Collectie Centraal

27-11-2023 220 keer bekeken 0 reacties

Begin

16-12-2023 om 11:00

Einde

16-12-2023 om 23:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Agnietenstraat 1, Utrecht

Op zaterdag 16 december viert Centraal Museum Utrecht de opening van Collectie Centraal: hun vernieuwde vaste collectiepresentatie. Na twee jaar zijn vertrouwde kunstwerken als de Rood-blauwe stoel van Rietveld, de schilderijen van de Utrechtse caravaggisten en de befaamde modestukken weer te zien

Maar: het museum laat ze op een andere manier zien dan voorheen. De collectie is thematisch ingedeeld in een mix van verleden, heden en toekomst. Met thema’s als ‘Denk aan mij’ en ‘Smaken verschillen’ krijg je in iedere zaal een nieuw inzicht of een gevoel van herkenning. 

Op 16 december viert men de hele dag en avond feest in het museum. Het belangrijkste is natuurlijk de nieuwe vaste collectie ontdekken, maar er zijn ook diverse activiteiten van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.

Zo kunnen kinderen schilderen met licht, hun eigen ansichtkaarten maken of dansen in de silent disco tent, zelf kun je meedoen aan de beregezellige Utrechtse bingo met Carola Kraai of een dansje wagen tijdens de silent disco of de stoelendans. Ook kun je lezingen volgen over de nieuwe collectiepresentatie door artistiek directeur Bart Rutten, zijn er interessante gesprekken tussen conservatoren van het museum en de kunstenaars maar kun je ook je algemene kennis testen tijdens een spannende pubquiz in het museumcafé of je creativiteit tot uiting laten komen bij een van de inspirerende workshops zoals de beatbox workshop, de workshop ‘maak je eigen stoel’ of de workshop improvisatietheater. In de tuin is er een gezellig foodcourt waar je kunt genieten van een hapje en drankje en verkoopt de museumwinkel te gekke producten voor jezelf óf om cadeau te doen met de feestdagen in aantocht.  

 

TOEGANG IS GRATIS, BESTEL HIER JE GRATIS TICKET

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen