Submenu

[SDB] Medewerker werkplaats Decor x2 (0,6 fte en 0,4 fte)

13-05-2024
198 keer bekeken 0 reacties

Ben je een uitvinder en onderzoeker? Een echte doener die onze studenten begeleidt bij het maken van decors en installaties voor hun performances? Heb jij affiniteit met het theatervak en het maken van decors? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou.

 

Voor de werkplaats ‘decor’ van HKU Theater zoeken wij twee nieuwe collega’s die graag met jonge spelers en makers werken en ze begeleiden in het ontwerpen en vormgeven van decors, rekwisieten en installaties. In de werkplaats werken studenten onder begeleiding van de aanwezige werkplaatsmedewerker met machines voor het bewerken van allerlei materiaalsoorten. Van hout en metaal tot kunststof en gips. Ook zijn er diverse elementen aanwezig om decors en installaties te bouwen waaronder bewegende onderdelen, hijsmateriaal, podiumdelen, wanden en deuren.

Waar ga je werken?

Je komt terecht in een bruisende, veelzijdige onderwijsinstelling met in totaal ruim vierduizend kunstenaars in opleiding en heel veel inspirerende verhalen. Onze ambitieuze docenten en ondersteunende medewerkers spannen zich dagelijks in om deze studenten een goede toekomst te bieden. Onze HKU-locaties hebben professionele werkplaatsen waar studenten aan de slag kunnen met hun werk onder begeleiding van werkplaatsmedewerkers.

Wat ga je doen?

Studenten komen naar de werkplaats ‘decor’ met vragen en ideeën voor het maken van decors, maquettes en alles wat zich verder af kan spelen in een theatersituatie. In de werkplaats komen studenten van alle opleidingsrichtingen van HKU Theater: van docerend theatermakers, theatervormgevers tot acteurs en schrijvers. Als werkplaatsmedewerker begeleid je studenten in het maakproces en alles wat daarbij komt kijken. Van het selecteren van de juiste materialen tot gesprekken over de mogelijkheden van hun beschikbare budget en de te volgen stappen. Je voorziet ze van informatie over (brand)veiligheid en laat ze zien hoe een decorstuk demontabel gemaakt kan worden. Kortom je leert ze denken in fases en hoe ze zo effectief mogelijk hun maakproces kunnen doorlopen. De werkplaats ‘decor’ is uniek binnen HKU omdat – in relatie tot de andere werkplaatsen - er meerdere technieken gecombineerd worden. Van hout tot elektronica en van staal tot het gieten van gips.

Naast het begeleiden en inspireren van studenten bij hun maak- en leerproces verzorg je instructies, zodat studenten met de juiste vaardigheden in de werkplaats aan de slag kunnen. Je zorgt ervoor dat aanwezigen in de werkplaats goed geïnstrueerd zijn in het gebruik van de faciliteiten en dat ze de veiligheidsregels kennen en in acht nemen.

Je zorgt voor het dagelijkse beheer van de werkplaats en de opslag van materialen, podiumdelen en de decor/ rekwisietenzolder. De aanwezigheid van benodigde (circulaire) materialen is op orde en je zorgt voor het onderhoud van de machines. Daarnaast draag je er zorg voor dat de werkplaats aan alle gestelde veiligheidseisen voldoet en doet waar nodig verbetervoorstellen.

Je werkt in een team van drie collega’s.

Wat breng jij mee?

 • Je bent een uitvinder, een creatief denker die op basis van eigen ervaring de ontwerpen en ideeën van onze studenten verder brengt en realiseert;
 • Je houdt van een uitdaging en je denkt in mogelijkheden;
 • Je hebt affiniteit met het theatervak;
 • Je beschikt over technisch- en praktisch inzicht. Je bent bekend met bewerkingstechnieken van verschillende materialen (denk aan hout, metaal, kunststof en gips);
 • Werken met restmateriaal of werken met gerecyclede materialen is jouw tweede natuur;
 • De Nederlandse taal beheers je goed, zowel in woord als geschrift en ook Engels is voor jou geen probleem;
 • Je bent proactief ingesteld, kunt overzicht houden, ziet werk liggen en pakt dat op;
 • Je bent empathisch en sensitief, waarmee je een veilige werksfeer creëert zodat jonge makers zichzelf kunnen ontplooien tot creatieve professionals;
 • Je hebt kennis van (arbo)veiligheidsvoorschriften met betrekking tot het werken met machines en materialen. Je hebt je BHV-diploma of je bent bereid deze op korte termijn te halen.

Wat bieden wij?

 • Conform cao-hbo bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband schaal 8 (€ 3.019, tot € 4.085,-);
 • Vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • De aanstelling is voor één jaar, met - bij goed functioneren - uitzicht op een vast dienstverband;
 • Tijd en faciliteiten voor je professionalisering, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid;
 • Een goede pensioenregeling, reiskostenvergoeding woon-werk, ouderschapsverlof en nog veel meer.

Wil je meer informatie en/of solliciteren?

Voor vragen ben je van harte welkom bij Joris Renskers (directeur HKU Werkplaatsen) via e-mail: joris.renskers@hku.nl . Gebruik dit emailadres uitsluitend voor het stellen van vragen.

Solliciteren kan tot en met maandag 20 mei 2024. De gesprekken vinden naar verwachting plaats op maandagmiddag 3 juni en dinsdagmiddag 4 juni. De beoogde startdatum van de functie is 1 september 2024.

Solliciteer hier!

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen