Submenu

Kom nog 1 keer kunst kijken en kopen in de Utrechtse Vlampijpateliers!

15-01-2024
250 keer bekeken 0 reacties

Nog op zoek naar een mooi kunstwerk voor in huis, kantoor of om cadeau te geven? Onze deuren staan nog één keer voor je open! Je bent welkom tussen 12.00 en 17.00 uur. Nog één keer openen de kunstenaars van de Vlampijpateliers hun deuren voordat het pand (tijdelijk!) gesloten wordt.

Op 30 november jl. kregen de kunstenaars te horen dat hun de huur, vervroegd en per direct, wordt opgezegd door DePlaatsmaker. Voor eind februari 2024 moeten zij het pand hebben verlaten.

De Vlampijpateliers is een belangrijke broedplaats in Utrecht waar zo’n 75 kunstenaars ateliers huren, sommigen al tientallen jaren. Sinds enkele jaren is bekend dat het pand gerenoveerd of onderhouden moet worden. Deze plannen zijn door de gemeente Utrecht (eigenaar van het pand) steeds opnieuw uitgesteld. Als gevolg van dit uitstel is het pand onvoldoende onderhouden.

De plotselinge opzegging komt de kunstenaars rauw op het dak vallen. Hen was beloofd dat ze ruim van tevoren te horen zouden krijgen hoe een en ander zou verlopen.

De gemeente Utrecht laat weten dat de renovatie in 2025 zal starten. Hoelang het precies gaat duren is nog niet bekend. Volgens plan kunnen de kunstenaars daarna terugkeren. Het pand zal dan permanent betaalbare werkruimte bieden aan professioneel beeldend kunstenaars. De kunstenaars zouden dat graag zwart op wit zien.

Tips voor werkruimten/ateliers en leegstaande panden die verhuurd worden, zijn welkom. Stuur een mail naar: info@vlampijpateliers.nl

Vlampijpstraat 50 | Utrecht | Bedrijventerrein Cartesiusweg/Werkspoorkwartier | 5 min. lopen vanaf Station Zuilen | gratis parkeren (betaald parkeren ma t/m zaterdag 6.00 -11.00 uur) vlampijpateliers.nl | info@vlampijpateliers.nl 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen