Submenu

Studio Camera Sessie #3 Het recht van de maker

10-06-2024 109 keer bekeken 0 reacties

Begin

18-06-2024 om 19:00

Einde

18-06-2024 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Slachtstraat 5, 3512 BC Utrecht

Rechten en intellectueel eigendom, het klinkt als taaie stof voor een droog college. Iets waar je als maker misschien geen zin in hebt om over na te denken, maar dat kan je helaas duur komen te staan.

Blijkt uit de realiteit. Als maker kan je in de knel komen door complexe contracten, de kleine regeltjes of moeizame onderhandelingen die invloed hebben op (de waarde van) je werk en je positie als maker. Tijdens Studio Camera Sessie #3 ‘Het recht van de maker’ gaat moderator Luuk Heezen in gesprek met drie beeldmakers die hier (onverhoopt) ervaring mee hebben. Tegen welke situaties zijn ze aangelopen? Hoe kunnen we van elkaars ervaringen leren? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat we als makers sterk staan? Daarover gaan we met hen en iedereen in de zaal in gesprek. Na afloop praten we verder op de borrel in de foyer.

De eerste spreker van Sessie #3 is @ruwanheggelman (hij/hem), die sinds zijn afstuderen aan de HKU vooral actief is als fictieregisseur en scenarist. In zijn werk gebruikt Ruwan een mix van genres om een verhaal te vertellen. Volgens hem moeten alle projecten hun gruwelen, komische situaties of romantische momenten hebben, net als het leven zelf. Ruwan heeft een natuurlijke nieuwsgierigheid naar het verkennen van de duistere kant van de mens. Dit biedt een speelveld van mogelijkheden, wat terug te zien is in zijn hele oeuvre: met komische en tegelijkertijd duistere korte films zoals ‘Beste Vrienden’ en ‘Mime’ en meest recent: ‘GNOMES.’ Sony Entertainment heeft de rechten voor een mogelijke feature van GNOMES in optie staan. Hoe dat proces is verlopen en wat er allemaal bij komt kijken, vertelt Ruwan ons tijdens de Sessie. Uiteraard is dit ook je kans om GNOMES (de short) op groot scherm te zien.

Koop hier je kaartje via Slachtstraat Filmtheater

 

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen