Submenu

Podcast Verf spuiten, waarom ook jij er nu mee moet starten

08-01-2024
134 keer bekeken 0 reacties

Te gast in deze vierde aflevering van de Vaksjaak Podcast is Alex Daub, mede-eigenaar van het schildersbedrijf allesschilderen.nl. De naam van het bedrijf zegt het eigenlijk al: Alex zegt niet graag nee, en pakt graag alle soorten klussen aan.

Toch onderscheidt hij zich op een belangrijk punt van zijn vakgenoten: Alex zweert bij het spuiten. Niet alleen van wanden en plafonds, maar liefst ook van plinten, deuren en kozijnen. Alex schat dat bij 80 procent van zijn werk er geen kwast of roller meer te pas komt.

Deze aflevering staat dan ook geheel in het teken van deze verftechniek. Samen met gastheer Ruben van der Kruis bespreekt hij de voor- en nadelen van spuiten, welke problemen je kunt tegenkomen bij deze manier van werken, en hoe je deze het best kunt oplossen.

Zo bespreken Alex en Ruben of je beter eerst de wanden of het plafond kunt spuiten en waarom je toch beter de roller kunt gebruiken in ruimtes waar kinderen leven. Verder nog tips over schuren en afplakken, droogtijd en het belang van de juiste temperatuur van de verf. Ook staan ze nog even stil bij hoe je het beste je werk kunt fotograferen ter meerdere glorie van je portfolio.

Zoals gebruikelijk wordt Ruben weer bijgestaan door Noud in the Cloud, die alles wat ter tafel komt voorziet van feiten en context.

Vaksjaak Podcast is een initiatief van Sigma Coatings (PPG)

Verf spuiten, waarom ook jij er nu mee moet starten

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen