Utrecht laat als eerste stad in Nederland mbo’ers toe bij introductieweek

27-06-2022
767 keer bekeken 0 reacties

Als eerste stad in Nederland biedt Utrecht mbo-studenten deze zomer de mogelijkheid om mee te doen aan de introductieweek voor studenten.

Het gaat om een proef waarbij 200 mbo-studenten zich kunnen aanmelden om in groepjes met hbo- en wo-studenten mee te doen aan alle activiteiten van de Utrechtse IntroductieTijd (UIT). Hiermee geeft de UIT startende mbo-studenten dezelfde ervaring als hbo- en wo-studenten die deze zomer beginnen aan een opleiding in Utrecht. 

“We zijn erg blij met dit initiatief van de overkoepelende mbo-studentenraad in de stad (MBO-sr030)”, zegt wethouder Dennis de Vries (mbo). “Met deze proef zetten we weer een stap naar het verkleinen van de kloof tussen verschillende soorten studenten. Iedereen moet zich welkom voelen in onze stad, welke opleiding je ook doet.”

De UIT is de introductieweek voor nieuwe studenten die jaarlijks plaatsvindt in augustus, voor de start van het nieuwe studiejaar. Duizenden studenten die in Utrecht aan een opleiding beginnen, verkennen in een week vol activiteiten de stad en het studentenleven. Deelnemers krijgen de kans om kennis te maken met bijvoorbeeld de studentensport en het verenigingsleven. Zo wordt een nieuwe levensfase ingeluid met leuke activiteiten, bezoekjes en evenementen die in de hele stad worden georganiseerd. De UITweek start dit jaar op maandag 15 augustus.

MBO-sr030

In de zomer van 2020 is de overkoepelende mbo-studentenraad MBO-sr030 opgericht waarin de vier Utrechtse mbo’s vertegenwoordigd zijn. Deze studentenraad denkt actief mee over de positie van mbo-studenten in de stad en maakt zich er hard voor dat ook mbo-studenten kunnen deelnemen aan bijvoorbeeld de studentensport en de UITweek.

Alle studenten, dus ook de mbo'ers, die dit jaar starten met hun opleiding in Utrecht kunnen zich aanmelden via de website van de organisatie: Tickets - UIT NL website (utrechtseintroductietijd.nl). Let wel op: vol is vol.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen