Submenu

GLAS2022 zoekt nieuwe generatie ‘glasgenoten’

29-10-2021
272 keer bekeken 0 reacties

GLAS2022 kent een afgewogen programma aan onderwerpen en sprekers waarbij verschillende periodes en disciplines aan bod zullen komen: onder andere archeologisch glas, glas uit de 17e en 18e eeuw, design, en glas(restauratie)technieken.

De sprekers zijn allen autoriteiten uit het vakgebied. Het tijdschrift Vormen uit Vuur is de symposiumbundel en verschijnt tijdens het symposium: van nagenoeg alle sprekers is er een voorbeschouwing van hun lezing.

Ook voor de nieuwe generatie ‘glasgenoten’ is ruimte gereserveerd, zowel in de bundel als tijdens het symposium:

  • Studenten en recent-afgestudeerden (tot 5 jaar geleden) kunnen een glas-idee/-onderzoek/-project/-presentatie indienen;
  • Uit de inzendingen worden drie ideeën geselecteerd voor opname in de bundel
  • én een korte presentatie tijdens het symposium;
  • Tijdens het symposium selecteert een deskundige jury één winnaar die redactionele ruimte in een volgend nummer van Vormen uit Vuur aangeboden krijgt.

Deze oproep staat open voor (glas)studenten aan een MBO/HBO/WO, maar ook voor alumni die niet langer dan 5 jaar zijn afgestudeerd (oktober 2016).

1 november: deadline insturen idee en pré-paper/synopsis

Dit kan/mag van alles zijn, zolang het glas-gerelateerd is: van een ontwerp tot een onderzoek of een project. Maximaal 1 A4 met 1 bijlage. Uit de inzendingen worden drie ideeën geselecteerd. 

8 november: geven van opdracht tot schrijven van tekst

Drie inzenders wordt gevraagd om het idee uit te werken tot een kort artikel van 250 a 300 woorden met 1 a 2 afbeeldingen (= 1 pagina in Vormen uit Vuur)

1 december: definitieve tekst en afbeelding(en) bij de redactie

De maand december wordt besteed aan het redigeren van het artikel

Stuur uw inzending uiterlijk maandag 1 november 2021 naar hoofdredacteur@vormenuitvuur.nl

Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met ondergetekende of Maartje Brattinga, junior conservator glas in het Rijksmuseum: m.brattinga@rijksmuseum.nl

Wij kijken uit naar veel en interessante inzendingen.

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen