Submenu

Het boek Imitatietechnieken is herzien.

06-09-2021
587 keer bekeken 0 reacties

Dit vakboek gaat in op de verschillende technieken die een specialistische schilder kan inzetten en is opgebouwd uit drie delen: houtimitaties, marmerimitaties en metaalimitaties.

Houtimitaties In het deel Houtimitaties wordt uitgelegd op welke manier acht houtsoorten kunnen worden geïmiteerd. Deze houtsoortenzijn: eikenhout, grenenhout, teakhout, mahoniehout, esdoornhout, notenhout, wortelnoten en palissanderhout. Tevens wordt aandacht besteed aan de manier waarop houtimitaties kunnen worden bijgewerkt.

Marmerimitaties In het deel Marmerimitaties wordt het imiteren van negen marmersoorten behandeld. De volgende marmersoortenkomen aan de orde: wit marmer, Napoleon-Gris en Napoleon Rouge, Vert de Mer, Port d’Or, Brèche Violet, St.Remy, Jaune die Siena, St. Anna en fantasiemarmers. Ook wordt besproken op welke manier het bijwerken van bestaande marmerimitaties kan plaatsvinden.

Metaalimitaties In het deel Metaalimitaties zal de nadruk liggen op de manier waarop ondergronden kunnen worden verguld. Er worden verschillende methoden beschreven, namelijk vergulden op mixtion, vergulden achter glas, vergulden op diverse ondergronden en polimentvergulden.

Ook kent het boek een verklarende woordenlijst.

Het vakboek Imitatietechnieken kost €43,50 Incl. btw.

 

 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen