Submenu

'Gezicht op Dordrecht' nageschilderd in geboortehuis Albert Cuyp

07-06-2021
173 keer bekeken 0 reacties

421 jaar geleden werd aan de Nieuwe Haven, Albert Cuyp geboren. In zijn geboortehuis komt een nieuw Bed & Breakfast en daar schildert Inge Modderkolk met haar collega Jorina Zondervan (oud studenten Nimeto) een van Cuyps bekende werken na.

Het schilderij 'Gezicht op Dordrecht', dat stamt uit ongeveer 1660, wordt in de hal van de nieuwe B&B aan de hand van een voorbeeld nageschilderd. "We zijn begonnen met de outlines," vertelt Inge. "Zodat we daarna wat meer houvast hebben om hem in te schilderen. Daarom zie je nu nog vooral bruintinten."

Inge vertelt ook dat er nog wel vaak op het voorbeeld moet worden gekeken. Behalve de Grote Kerk moet de rest van het schilderij wel recht zijn. "En als je een goed voorbeeld hebt, is het een stuk makkelijker en gaat het sneller."

Om zo'n schilderij, tot in de puntjes, juist na te schilderen is het belangrijk dat je de juiste diepte creeƫrt en de schaduwen en lichtpunten op de goede plek hebt. "Ook al scheelt het maar een millimeter, kan het voor het oog er al heel anders uit zien."

Inge en Jorina verwachten nog wel een paar weken bezig te zijn met het schilderij van de bekende Dordtenaar.

'Gezicht op Dordrecht' nageschilderd in geboortehuis Albert Cuyp

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen