Tweedaagse stoomcursus journalistieke innovatie

08-04-2024 51 keer bekeken 0 reacties

Begin

21-06-2024 om 00:00

Einde

23-06-2024 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op 21 en 22 juni vindt de tweede editie van de SVDJ Bootcamp plaats. Een tweedaagse stoomcursus waarin deelnemers op een laagdrempelige manier kennissmaken met journalistieke innovatie. Het is tot en met 27 mei mogelijk om je aan te melden.

De innovatie-bootcamp van SVDJ is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in journalistieke innovatie, maar daar nog niet eerder mee aan de slag is gegaan. Onder begeleiding van experts uit de journalistieke sector maak je kennis met de belangrijkste ins en outs van journalistieke innovatie, inclusief inspirerende presentaties van journalistieke startups en andere organisaties.

Praktijkgericht

Tijdens het weekend nemen we je mee langs de stappen van design thinking: van point of view via doelgroepenonderzoek naar ideation en prototyping. Kun je je bij deze termen nog niet veel voorstellen, dan is de Bootcamp juist iets voor jou. Het is dé gelegenheid om de basis van design thinking te leren kennen.

Bij de SVDJ Bootcamp maak je op een praktijkgerichte manier kennis met de innovatieve design thinking-methode. Je gaat aan de slag met een (zelf) bedachte journalistieke casus om mogelijke oplossingen te bedenken voor een specifiek probleem binnen de sector. Als deelnemer kun je bij je aanmelding zelf een casus voorstellen, of je krijgt een uitdagende casus toebedeeld. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe vertelvormen voor een lokale omroep, een andere doelgroep op de juiste manier bereiken of het introduceren van een nieuw verdienmodel. Je werkt vervolgens in teamverband aan de oplossing.

Voor wie?

Of je nu een student, starter, journalist of ondernemer bent in de media/journalistiek, deze bootcamp biedt waardevolle inzichten en handvatten om jezelf verder te ontwikkelen. Het is zowel mogelijk om je als team aan te melden (max. 3 teamleden) of als individu. Wij vormen geschikte teams uit de individuele aanmeldingen.

Praktische informatie

De SVDJ Bootcamp vindt plaats op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni  2024, inclusief overnachting. De exacte locatie volgt nog. Aanmelden kan tot en met 27 mei via het online aanmeldformulier. Er is ruimte voor maximaal 25 deelnemers, daarom vindt er een selectie plaats op basis van motivatie. De motivatie wordt getoetst aan de hand van drie criteria: diversiteit, impact en ambitie. De aanmeldingen die hieraan voldoen worden toegelaten. Vol=vol!

Deelname aan de Bootcamp is volledig kosteloos. We vinden het belangrijk om innovatie binnen de journalistiek te bevorderen en deze werkwijze toegankelijk te maken voor iedereen in de sector. Daarom dragen wij de kosten, maar vragen we er inzet en motivatie van de deelnemers tijdens de sessie voor terug.

Benieuwd naar de vorige editie? Meer informatie en het aanmeldformulier vind je op www.svdj.nl/bootcamp

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Willemijn Dekker (innovatiecoördinator) of Stan Verstegen (Medewerker Programma & Productie) staan je graag te woord via evenementen@svdj.nl of 070 361 7111.

Direct aanmelden

(Bron: SVDJ)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen