Winterwinkelen

24-10-2023 307 keer bekeken 1 reacties

Begin

26-11-2023 om 12:00

Einde

26-11-2023 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Vechtclub XL, Kanaal30, De Createur. Op de route: Karma Kebab en Beton-T

De creatieve broedplaatsen Vechtclub XL, Kanaal30 en de Createur openen de deuren voor bezoekers. Op de route tussen de creatieve broedplaatsen in Merwede kan je terecht bij Karma Kebab en Beton-T.

Winterwinkelen is ideaal voor iedereen met een liefde voor design en ambacht en voor mensen die op zoek zijn naar unieke cadeaus voor de feestdagen, gemaakt door echte Utregse makers.

Ontdek de makers

Tijdens Winterwinkelen stellen de creatieve broedplaatsen hun deuren open voor publiek. Bezoekers kunnen doorlopen tot in de krochten van de gebouwen, waar je verborgen houtwerkplaatsen en keramiekateliers ontdekt. Ga in gesprek met de makers en laat je verrassen door zowel oude ambachten als nieuwe technieken. Op 2 locaties presenteren ook andere makers uit de stad hun werk. Verwacht een veelzijdig aanbod aan keramisten, modeontwerpers, sieradenmakers, houtbewerkers, illustratoren, food, lasersnijders en 3D printers.

De locaties hebben een bruisende programmering voor jong en oud in petto. Van exposities met kunst, fotografie en film, creatieve workshops en een gezellige muzikale omlijsting. Geniet van lekkernijen bij de lokale horeca, zoals een koffiebranderij, bierbrouwer, lunchcafé en restaurant.

Op de route

Volg de route tussen de broedplaatsen in het gebied Merwede en ontdek onderweg de locatie Karma Kebab, waar je de lekkerste plant powered kebab kan vinden. Op Beton-T vind je de Betonnerie, een tweedekans markt waar omwonenden hun tweedehands spullen verkopen. Speciaal voor de feestdagen vind je er spellen, een leuke alternatieve optie voor een duurzaam cadeau voor de feestdagen.

Utregs ambacht

Eva Maasen, programmamaker Vechtclub XL: ‘Met Winterwinkelen bieden we bezoekers de kans om kennis te maken met de Utrechtse makers die ons gebied rijk is. Daarnaast bieden we plek aan andere Utrechtse creatieven. Met ons initiatief stimuleren we Utrechtse makers, waardoor de ambachten die onze stad rijk is behouden blijven voor de toekomst.’

 

 

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Annette Heemskerk

16-11-23 om 10:34

Wat leuk, ik sta bij Kanaal030. (Als SillystreetheartS ;)

Cookie-instellingen