Submenu

Nationale Hackathon Circulaire Economie 2024: Op weg naar slow mode

Yvonne de de Beer 18-12-2023
375 keer bekeken 0 reacties

Ben jij een student mbo, hbo of wo met een passie voor het transformeren van de mode-industrie? En wil jij je brein, hart en handen inzetten voor vernieuwende ideeën om ervoor te zorgen dat we van fast fashion naar slow fashion gaan? Schrijf je in voor de Nationale Hackathon Circulaire Economie 2024

In de Nationale Hackathon Circulaire Economie werk je als team aan het ontwikkelen van de beste oplossing voor een grote uitdaging: het versnellen van de beweging van fast fashion naar slow fashion.Samen met anderen samenwerken studenten uit heel Nederland, volg (online) expertworkshops en pitch je ideeën tijdens de Grande Finale op 9 februari! 

NHCE2024-thema: snelle mode

Het NHCE-thema van dit jaar is fast fashion. Van maandag 5 t/m vrijdag 9 februari werk je aan een actueel vraagstuk van een (binnenkort bekend te maken) bedrijf in de mode-industrie. Jouw ideeën zullen de drijvende kracht zijn om de verschuiving van fast fashion naar slow fashion te versnellen. Samen met studenten uit heel Nederland en met verschillende opleidingsachtergronden werk je aan een oplossing voor het vraagstuk. Het hoogtepunt? De Grande Finale op vrijdag 9 februari, waar de beste ideeën worden gepitcht voor een jury van experts. 

Waarom slow fashion?

Kleding is door de jaren heen zo goedkoop geworden dat we het als een wegwerpproduct zijn gaan beschouwen. Jaarlijks worden er ruim honderd miljard (!) kledingstukken geproduceerd. De meeste van deze kledingstukken belanden binnen een jaar op stortplaatsen of verbrandingsovens. En als de kledingstukken door een consument worden gekocht, worden ze in totaal gemiddeld niet meer dan 7 keer gedragen. (BNNVARA, 2018)

De mode-industrie is verantwoordelijk voor 8-10% van de mondiale uitstoot (BBC, 2022), als gevolg van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en de uitstoot van broeikasgassen. Bovendien worden de mensenrechten in deze sector nog steeds geschonden. Om een ​​duurzame en rechtvaardige wereld te creëren is de transitie naar een slow fashion-industrie essentieel. 

Ontdek jouw potentieel met onze workshops!

Op NHCE 2024 bieden wij jou en je team dagelijkse workshops onder leiding van experts. Elke ochtend duik je in circulaire mode, prototyping, pitching en meer. Ook ondernemers op circulair gebied delen graag hun verhalen, drijfveren en ervaringen met jou. De workshops ondersteunen de uitdaging en zorgen voor nieuwe inzichten. 

Wil je meedoen?

Klaar om je vaardigheden te verbeteren en de circulaire economie te verkennen? Sluit je aan bij NHCE2024 voor een transformerende ervaring. 

Schrijf je nu in!

Over de Nationale Hackathon Circulaire Economie

De NHCE2024 is onderdeel van het Leiderschap voor het vier maanden durende Nationale Talentprogramma Leiderschap voor de Circulaire Transitie, georganiseerd door een consortium van universiteiten en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Gedurende vier maanden volgen studenten van verschillende universiteiten en hogescholen workshops en workshops. sessies om getraind te worden om leiders van de toekomst te worden en bij te dragen aan de transitie naar een circulaire samenleving.

De Hackathon staat niet alleen open voor de studenten die dit talentenprogramma volgen, maar voor alle studenten die zin hebben in een toffe uitdaging en willen bijdragen aan een circulaire economie.

Wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar dianne.defijter@hetgroenebrein.nl

 

Afbeeldingen

Promovideo National Hackathon Circular Economy - 2021

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen