Submenu

Communicatie Medewerker

Simone Ooijens 01-11-2021
136 keer bekeken 0 reacties

Cosmetica gebruiken we allemaal. Wil jij, vanuit de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV), helder communiceren over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en gezondheid richting onze leden, de consument, de nationale politiek en maatschappelijke stakeholders?

Cosmetica gebruiken we allemaal en via wet- en regelgeving wordt de veiligheid van deze producten voor mens en milieu gewaarborgd. Wil jij, vanuit de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV), helder communiceren over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en gezondheid richting onze leden, de consument, de nationale politiek en maatschappelijke stakeholders? Ontwikkel jij je bij ons tot een veelzijdige communicatie medewerker? Dan is dit een prachtige  stap in jouw loopbaan!

De NCV is de brancheorganisatie van fabrikanten en importeurs van producten voor de persoonlijke verzorging. Er zijn ruim 120 bedrijven bij de NCV aangesloten (kijk voor meer informatie op www.ncv-cosmetica.nl). De NCV is gevestigd in Huis ter Heide, centraal gelegen in Nederland. Een team van 6 professionals is actief met belangenvertegenwoordiging, en service- en informatie voorziening aan de leden. De NCV communiceert actief richting consumenten en andere betrokkenen bij de producten en de branche. Dit gebeurt via verschillende websites, Socials en andere off- en online media.

Een toenemende belangstelling voor de bescherming van mens en milieu in Europa zorgt de komende jaren voor veel nieuwe wetgeving. Dit vraagt van de NCV een nog grotere betrokkenheid bij nationale politieke en maatschappelijke stakeholders. Cosmetica wetgeving is gebaseerd op feitelijke informatie op het gebied van stofeigenschappen, productsamenstelling, productiemethode en verpakkingen. Het is belangrijk voor alle betrokkenen dat hier juist en begrijpelijk over wordt gecommuniceerd.

De inhoud van het werk en de functie
Na een inwerkperiode waarin je de organisatie en de leden leert kennen word je mede verantwoordelijk voor de communicatie met onze leden, de consument, en de stakeholders. Dit houdt in dat je:

 • Feitelijke en soms wat technische informatie presenteert in een voor de doelgroep begrijpelijke en aansprekende vorm;
 • Bestaande en nieuwe communicatiekanalen benut en ontwikkelt;
 • Actief deelneemt aan overleg met leden en andere betrokkenen bij onze branche en producten;
 • Jouw expertise op het gebied van communicatie blijvend ontwikkelt en het geleerde in de praktijk brengt;
 • Relevante ontwikkelingen op de voet volgt en hierop tijdig en juist anticipeert;
 • Opvolging geeft aan vragen van leden en een bijdrage levert aan de organisatie van verenigingsactiviteiten;
 • Deelneemt aan (inter)nationaal overleg dat in Nederland en vanuit Brussel wordt georganiseerd;
 • Binnen een klein en hecht team jouw collega’s ondersteunt en van deze collega’s ondersteuning krijgt daar en wanneer dit gewenst is.

In deze functie ontwikkel je je binnen enkele jaren tot een allround en deskundige communicatie medewerker en een gewaardeerde collega binnen ons multidisciplinaire team.  

De NCV zoekt
Gelet op de opbouw van het team en de inhoud van de functie, sluit deze vacature goed aan bij kandidaten die staan voor een tweede stap of volgende stap in hun loopbaan. Verder herken je jezelf in de volgende zaken:

 • Bij voorkeur een afgeronde Bachelor of Master opleiding in Communicatie of een aanverwante studierichting. Met een achtergrond in Life Sciences en veel interesse voor het communicatie vak is er ook een goede aansluiting mogelijk;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je verplaatst je gemakkelijk in anderen;
 • Een collegiale en klantgerichte houding;
 • Een positieve werkhouding en een leergierige instelling;
 • Je bent 4 of 5 dagen beschikbaar, waarvan je een deel op afstand kunt werken.

Wat biedt de NCV jou?
De Nederlandse Cosmetica Vereniging is een branchevereniging met een groeiend ledenaantal. Onze deskundigheid op het gebied van wet- en regelgeving en onze betrokkenheid bij de cosmetica branche en de maatschappij worden door velen erkend en gewaardeerd. Dit realiseren we met een team betrokken medewerkers  Voor jou betekent dit concreet het volgende:

 • Bij de NCV werk je in een compact en professioneel team waarin intensief en leuk wordt samengewerkt.
 • Er is veel belangstelling voor onze branche. Jij vervult een centrale rol. Jouw communicatie heeft impact!
 • Gevarieerd werk met veel ruimte voor jouw inbreng;  
 • We kunnen en willen de inhoud van de functie matchen met jouw ervaringsniveau. Zowel ervaren als minder ervaren communicatie medewerkers bieden we een uitdagende loopbaan.
 • Aanwezige talenten ontwikkel je vlot tot sterke competenties. Je krijg volop de gelegenheid om jouw vaardigheden te tonen.
 • Op (inter)nationaal niveau werk je samen met collega’s van andere brancheverenigingen en bedrijven.
 • Je werkt pro-actief aan maatschappelijk dossiers en vertegenwoordigt het bedrijfsleven op dit gebied in Nederland.
 • De balans tussen werk en privé is goed: we werken met toewijding en realiseren ons ook goed dat er, naast het werk, meer zaken belangrijk zijn in het leven.
 • Natuurlijk bieden we een compleet en goed pakket arbeidsvoorwaarden en investeren we graag in jouw ontwikkeling. Een ervaren communicatie medewerker verdient bij ons ongeveer € 60.000,- bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband.

Geïnteresseerd?
Klik hier om te reageren op deze vacature. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Willem Olthof, consultant van Primatch, via 06 11 536 546. Hij begeleidt de NCV bij de werving & selectie.

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen