Submenu

Collega Monique wint eerste prijs met het Nimeto eTwinning project!

09-01-2024
77 keer bekeken 0 reacties

Wat zijn wij trots op onze collega Monique Weijers die op 12 december jl. de eerste prijs in ontvangst mocht nemen voor het beste eTwinning project mbo! Naast de eer en een heerlijke taart kunnen we met een cheque van 1000 euro heel veel leuke extra acties opzetten voor studenten.

Geweldig Monique dat al jouw inzet op deze manier wordt beloond.

eTwinning maakt deel uit van het Erasmus+ programma, het EU-programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. Het beschikt over een geraamde begroting van 26,2 miljard euro. Erasmus+ biedt kans aan meer dan vier miljoen Europeanen om in het buitenland te studeren, een opleiding te volgen, ervaring op te doen of als vrijwilliger actief te zijn.

Ieder jaar reikt eTwinning een prijs uit aan de 3 beste internationale samenwerkingsprojecten van het afgelopen schooljaar. Dit jaar maakte Lem van Eupen, directeur van het Nationaal Agentschap Erasmus+ | Onderwijs & Training, Jeugd en Sport, de winnaars bekend van de beste eTwinning projecten in de categorieën: primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Monique Weijers van Nimeto mocht namens het MBO de prijs in ontvangst nemen voor het project 'Awareness of Intercultural Diversity'.

In het project 'Awareness of Intercultural Diversity' werden middels een eTwinning verschillende bijeenkomsten georganiseerd tussen Utrechtse studenten van Nimeto met studenten van de Wielozawodowy Zaspól Szkól in Zator, Polen en de  Yenice Dilaver Temizhan Çok Programlı Anadolu Lisesi school in Ankara, Turkije. In een op maat gemaakt programma wisselden zij ervaringen uit gericht op begrip van interculturele diversiteit binnen Europa. Voor de studenten in Nederland is dit een onderdeel van het lesprogramma binnen keuzedeel Internationaal 1: bewustzijn interculturele diversiteit.

Monique Weijers: “eTwinning maakt studenten bewust van overeenkomsten en verschillen binnen de Europese unie. Het slaat daarmee een brug tussen verschillende landen en verkleint de ‘afstand’ binnen Europa. In de online bijeenkomsten leerden studenten in het Engels samenwerken met leeftijdsgenoten uit andere Europese landen.”

Het prijswinnende eTwinning project is de tweede keer dat Monique Weijers en Marta Chmielowska, docent Engels uit Polen hebben samengewerkt. Eind januari 2024 start een derde programma. Hiermee is  eTwinning een vast onderdeel gaan uitmaken van het curriculum op Nimeto

Voor Nimeto is internationalisering een belangrijke kernwaarde. In de wereld van creatief ruimtemaken vervagen grenzen tussen disciplines steeds verder, maar ook de grenzen tussen landen. Internationale samenwerking en kennisdeling is daarom essentieel voor ontwikkeling van studenten. Nimeto is dan ook zeer verguld met deze erkenning voor haar inspanningen op dit gebied.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen