Submenu

De winnaar is bekend!

27-11-2023
382 keer bekeken 0 reacties

eTwinning is een online community voor scholen in ruim dertig Europese landen. Voor basisscholen, middelbare scholen en MBO-scholen die gratis en vanuit het klaslokaal willen internationaliseren.

Docenten kunnen via het platform collega’s in het buitenland zoeken die online willen samenwerken met hun leerlingen.

Ieder jaar reikt eTwinning een prijs uit aan de 3 beste internationale samenwerkingsprojecten van het afgelopen schooljaar. Dit jaar maakt Lem van Eupen, directeur van het Nationaal Agentschap Erasmus+ | Onderwijs & Training, Jeugd en Sport, de winnaars bekend van de beste eTwinning projecten in de categorieën: primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

eTwinning Nederland op LinkedIn: #etwinning #prijzen

In de categorie middelbaar beroepsonderwijs is onze collega Monique Weijers  van het Nimeto met het project 'Awareness of Intercultural Diversity' tot winnaar uitgeroepen. 🎊  Op dinsdag 12 december om 11 uur wordt de prijs aan Monique overhandigd op het Nimeto.

Voor dit project heeft men een aantal bijeenkomsten georganiseerd tussen studenten van Nimeto uit Utrecht, Nederland en studenten van de Wielozawodowy Zaspól Szkól in Zator, Polen en de Yenice Dilaver Temizhan Çok Programlı Anadolu Lisesi school in Ankara, Turkije. Tijdens de online bijeenkomsten wisselden studenten in het Engels ervaringen uit gericht op begrip van interculturele diversiteit binnen Europa. 

Monique Weijes en Marta Chmielowska (docente engels) hebben met dit project voor de tweede keer samengewerkt en voor januari 2024 staat een 3e project op de planning. eTwinning is hiermee een vast onderdeel gaan uitmaken van het curriculum op Nimeto.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen