DIT IS FUTURISME

03-07-2023 52 keer bekeken 0 reacties

Begin

03-07-2023 om 12:45

Einde

03-07-2023 om 13:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Kröller-Müller Museum, Houtkampweg 6, 6731 AW Otterlo

Kom naar de tentoonstelling Het futurisme & Europa. De esthetiek van een nieuwe wereld. Een futurismetentoonstelling waarin kunst en het alledaagse leven samengaan.

In deze tentoonstelling zie je - naast schilderijen en sculpturen - futuristische meubels, tapijten, keramiek, kleding, boeken, speelgoed, het welbekende Campari sodaflesje en veel meer alledaagse gebruiksvoorwerpen. Deze futurismetentoonstelling is een lust voor het oog. Kom je kijken?

WAT KENMERKT FUTURISTISCHE KUNST?

Het futurisme is een avant-gardebeweging die tussen 1909-1916 ontstond in Italië. De kunstenaars in die tijd wilden vooral vooruitkijken en zich niet bezighouden met vroeger. Vooruitgang en vernieuwing: dat zijn sleutelwoorden binnen de futuristische kunst. Futuristen lieten zich inspireren door alle nieuwe uitvindingen, technieken en machines. Denk bijvoorbeeld aan de eerste auto’s of vliegtuigen. Moderne uitvindingen die uiteraard gepaard gingen met geluiden en bewegingen. En die nieuwe dynamiek probeerden de futuristen te vangen in hun kunstwerken. 

BEWONDER FUTURISTISCHE KUNST VAN OVER DE HELE WERELD

Speciaal voor deze tentoonstelling zijn er bruiklenen vanuit heel Europa en daarbuiten naar Otterlo afgereisd. Daarnaast is er veel werk uit de Kröller-Müllercollectie te zien. In deze tentoonstelling zie je werk van Italiaanse futuristen als Giacomo Balla, Umberto Boccioni, Fortunato Depero, Antonio Sant’Elia, Benedetta Cappa en Enrico Prampolini. Maar ook werk van andere avant-gardekunstenaars is te zien: zoals Theo van Doesburg, Gerrit Rietveld, Georges Vantongerloo, Sonia Delaunay, Le Corbusier, Pablo Picasso, Olga Rozanova, Natalia Goncharova, El-Lissitzky, Vladimir Tatlin, Alexander Rodchenko, Walter Gropius, Oskar Schlemmer en Alma Siedhoff-Busscher.

Plan je bezoek

Het futurisme & Europa - Futurism & Europe I 29.04.2023 - 03.09.2023 I Kröller-Müller Museum - YouTube

Het futurisme & Europa. De esthetiek van een nieuwe wereld | Rubinstein

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen