Submenu

[SIV] Onderwijsgevende Illustratie (0,2 - 0,4 fte)

12-02-2024
187 keer bekeken 0 reacties

Gaat jouw hart sneller kloppen van creatief onderwijs en illustraties die je raken? En lever je graag een bijdrage aan het succes van onze studenten? Dan zoeken wij jou!

Waar ga je werken?

HKU Media is een van de negen Scholen van HKU. Deze School heeft bachelor-afstudeerrichtingen op het gebied van Graphic Design, Photography, Illustration, Animation, Image and Media Technology en Audiovisual Media. Ook hebben we een Associate Degree Digital Media. Met bijna 900 studenten is dit binnen HKU de grootste School. De afstudeerrichtingen kennen elk een eigen profiel en werken samen binnen multi- en interdisciplinair mediaonderwijs. Diverser en inclusiever leren en werken vormen een belangrijke ambitie in de komende jaren.

Voor de afstudeerrichting Illustration zijn we op zoek naar een nieuwe onderwijsgevende. Wij leiden ontwerpers op die iets te vertellen hebben en een geëngageerd standpunt innemen, een publiek aan zich weten te binden en deze ontmoeting ook zelf kunnen regisseren. Middels onderzoek en experiment vertalen de illustratie studenten hun ideeën en concepten in prikkelende beelden. Op dit moment zijn er bij Illustratie ca. 145 studenten in opleiding.

Wat ga je doen?

 • Je geeft ontwerplessen in diverse modules, aan zowel beginnende als gevorderde studenten
 • Samen met je collega’s lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van de student tot toekomstig professional
 • Je draagt actief bij aan verbeteringen in het onderwijs, waarbij je zorgt voor een goede verbinding met het werkveld. Je bouwt voort op onderwijs dat al ontwikkeld is. Waar nodig stel je lesplannen bij
 • Je benut je netwerk om het onderwijs te actualiseren en verrijken, bv door het organiseren van gastlessen of werkveldexcursies

Wat vragen wij?

 • Je ben een professionele illustrator, maker of ontwerper
 • Je hebt tenminste een afgeronde relevante HBO-opleiding
 • Je hebt affiniteit of ervaring met lesgeven in het (hoger) kunstonderwijs
 • Je bent bekend met een aantal illustratiemethoden of kunt deze je eigen maken
 • Bij voorkeur ben je in het bezit van een didactische aantekening voor het hbo-onderwijs, of bereid deze te behalen
 • Je bent in staat om jouw lesprogramma binnen een “integrale module” en in samenhang met andere programma’s vorm te geven; je hebt interesse in of kennis van het werken met creatieve technologie
 • Je hebt een relevante beroepspraktijk en een netwerk dat je kunt inzetten voor ons onderwijs

Wat bieden wij?

Voor deze functie bieden we je een salaris conform de cao-hbo én aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Het bruto maandsalaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – bij een fulltime dienstverband minimaal € 3.153, - en maximaal  € 5.020, - (schaal 10), exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,3%). Bij voorkeur ben je met ingang van 1 mei 2024 beschikbaar. Het betreft in eerste instantie een contract t/m studiejaar 24/25, met uitzicht op verlenging.

Wil je meer informatie en/of solliciteren?

Voor vragen ben je van harte welkom bij Arja Veerman (Studieleider Illustratie) via arja.veerman@hku.nl. Solliciteren kan tot en met 18 februari 2024 door middel van het aanleveren van een CV en de beantwoording van een aantal vragen. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 27 februari (1e ronde) en 12 maart (2e ronde).

Solliciteer hier!

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen