Submenu

Domtorengidsen

12-02-2024
605 keer bekeken 0 reacties

Stichting Utrecht Marketing is dé centrale marketing- en promotieorganisatie die Utrecht positioneert en profileert voor (potentiële) bewoners, bezoekers, bedrijven en talenten.

Zij richt zicht onder meer op bewonersmarketing (Culturele Zondagen, Uitagenda Utrecht, MAG Utrecht), bezoekersmarketing (VVV, Domtoren, Utrecht voor Groepen, (internationale) persbewerking), economische en talentmarketing (Utrecht Convention Bureau, economische persbewerking) en het managen van het merk Utrecht.

Utrecht Marketing streeft ernaar de diversiteit van de samenleving te weerspiegelen in haar personeelsbeleid. Een verscheidenheid aan werknemers betekent immers ook een variatie aan talenten.

Voor de Domtoren zijn wij op zoek naar meerdere:

Domtorengidsen

(op basis van een 0-uren contract)

FUNCTIEOMSCHRIJVING
Je werkt voor het icoon van Utrecht: de Domtoren. Je vertelt het verhaal van de Domtoren, het Domplein en Utrecht aan groepen stadsbewoners, bezoekers en schoolkinderen. Je krijgt zelf ook energie van al die verschillende doelgroepen en die zul je nodig hebben om telkens weer 465 treden te beklimmen. Maar juist zo’n actieve bijbaan spreekt je wel aan.

Behalve tijdens de rondleidingen, kun je je gastvrijheid en voorliefde voor persoonlijk contact met mensen ook goed kwijt gedurende de momenten waarop je niet gidst. Je helpt namelijk ook mee in onze Domtoren- en VVV-winkel. Daarnaast behoren het begeleiden van (besloten) evenementen in de toren (bv. huwelijken of vergaderingen) ook tot de mogelijke werkzaamheden. Wat je ook doet bij ons, je zoekt altijd de verbinding vanuit het persoonlijke contact.

Hoewel je rondleidt in je eentje, werk je in een enthousiast team van studenten en vaste medewerkers die allemaal een voorliefde hebben voor Utrecht en de Domtoren. Je beschouwt het als een voorrecht om samen met je collega’s het verhaal van onze stad en toren uit te dragen.

TAKEN
Als gids heb jij de volgende taken:

 • Je geeft rondleidingen in en rond de Domtoren, aan zowel nationale als internationale bezoekers.
 • Je helpt mee in de Domtoren- en Winkel van Utrecht / VVV.
 • Je begeleidt (publieks)evenementen in de toren.
 • Ook het geven van stadswandelingen behoort tot de mogelijkheden.

PROFIEL
Van jou vragen we:

 • Uitstekende spreekvaardigheid, bij voorkeur ervaring met het spreken voor groepen en/of affiniteit met rondleiden.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Een extra vreemde taal is een pré.
 • Interesse in en kennis van de cultuurhistorie en de toeristische hoogtepunten van de stad Utrecht.
 • Uitstekende sociale vaardigheden.
 • Gastgerichtheid en proactiviteit.
 • Flexibele beschikbaarheid, inclusief weekenden, ‘s avonds en op feestdagen.
 • Woonachting in of nabij Utrecht.

AANBOD & SALARIS
Stichting Utrecht Marketing biedt een arbeidsovereenkomst voor de duur van 6-12 maanden met optie tot verlengen, een marktconform salaris en kent daarnaast prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een persoonlijk opleidingsbudget en 25% korting op producten uit de VVV-winkel. Het betreft een afwisselende bijbaan waarin je het hele jaar uren kunt maken.

CONTACT
Hou jij van verhalen vertellen? Ben je niet bang om voor een groep te spreken? En ben je ook zo trots op het icoon van onze stad? Stuur dan een mail naar domtoren@utrechtmarketing.nl met daarin je CV en motivatiebrief.

 

Afbeeldingen

Project (ZZP) vacatures

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen