Submenu

[SIV] HKU zoekt medewerker Werkplaats Lab Pastoe (0.8 fte)

09-10-2023
329 keer bekeken 0 reacties

Je komt terecht in een bruisende, veelzijdige onderwijsinstelling met ruim vierduizend kunstenaars in opleiding en heel veel inspirerende verhalen. Onze ambitieuze onderwijsgevenden en ondersteunende medewerkers spannen zich dagelijks in om onze studenten een goede toekomst te bieden.

Onze HKU-locaties hebben professionele werkplaatsen waar studenten aan de slag zijn met hun werk onder begeleiding van werkplaatsmedewerkers.

Op locatie Pastoe zijn er diverse werkplaatsen, waaronder “Lab Pastoe”. Deze werkplaats stimuleert studenten om een idee of concept te onderzoeken zonder vooraf bepaald medium. Materiaalonderzoek en experiment met crossovers tussen vele technieken staat centraal. Je kunt daarbij denken aan grafiek, textielbewerking, lasersnijden, zeefdrukken, risoprinten, betrekken van elektronica en mechanica, 3D-printen en 3D-scannen, het maken van bioplastics en werk in een doka. De medewerkers van “Lab Pastoe” stimuleren experiment en onderzoek en adviseren over productieprocessen, materialen en tools. Het team bestaat momenteel uit vier medewerkers met allen hun eigen specialisaties binnen de expertise van de werkplaats.

Wat ga je doen?

 • Je verzorgt coördinerende taken in de werkplaats en werkt mee aan een goede inhoudelijke samenwerking met de schools;
 • Je begeleidt en inspireert studenten bij hun maak- en leerproces in de werkplaats;
 • Je ondersteunt docenten bij het geven van praktijklessen (in de werkplaats) en verzorgt instructies zodat studenten met de juiste vaardigheden in de werkplaats aan de slag kunnen;
 • Je zorgt voor de inkoop en het dagelijkse beheer in de werkplaats. De aanwezigheid van benodigde materialen is op orde en je zorgt voor het onderhoud van de machines;
 • Je zorgt ervoor dat de werkplaats aan alle gestelde veiligheidseisen voldoet en je doet verbetervoorstellen;
 • Je zorgt ervoor dat de aanwezigen in de werkplaats goed geïnstrueerd zijn in het gebruik van de faciliteiten, dat ze de veiligheidsregels kennen en dat ze zich hieraan houden.
 • Je zorgt voor de doorontwikkeling van deze niet-statische werkplaats samen met de schools, studenten en creatieve technologie.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau, affiniteit met kunstonderwijs en werken met studenten;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met grafiek en affiniteit met biomaterialen en fotografische technieken (doka);
 • Je bent leergierig en in staat om je nieuwe technieken snel eigen te maken;
 • Scherp oog voor duurzaamheid en circulariteit;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met software programma’s: Adobe Illustrator en Adobe Photoshop;
 • Je bent in staat creatieve processen te volgen, mogelijkheden en beperkingen te herkennen en studenten te inspireren en verder te helpen bij hun maak- en leerproces;
 • Je beschikt over een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, kunt risico’s inschatten en zet veiligheid in de werkplaats op nummer 1;
 • Je kunt goed contact leggen, met een grote variatie aan studenten en docenten;
 • De werkplaatsen zijn door de week ook in de avond geopend. Je bent tenminste bereid om 1 avond per week te werken (tot 21.00 uur)

Wat bieden wij?

Voor deze functie bieden we je een salaris conform de cao-hbo én aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Het bruto maandsalaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – bij een fulltime dienstverband minimaal € 3153, = en maximaal € 4583, = (schaal 9), exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,3%). Het gaat om een aanstelling van 1 jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op verlenging.

Wil je meer informatie en/of solliciteren?
Voor vragen ben je van harte welkom bij Simon Burer (coördinator werkplaatsen) via simon.burer@hku.nl

Solliciteren kan tot en met 20 oktober 2023 door middel van het aanleveren van een CV en de beantwoording van een aantal vragen. Gebruik hiervoor onderstaande sollicitatiebutton. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 25 en 30 oktober.

Solliciteer hier!

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen