Submenu

Duurzame ontwerp challenge!

05-12-2022
78 keer bekeken 0 reacties

Heb jij een creatief idee om lenzenvloeistofflesjes een nieuw leven te geven? Lever dan je ontwerpschets aan en maak kans op €5.000 prijzengeld én kans op een vervolgopdracht om jouw ontwerp daadwerkelijk te realiseren en in de markt te zetten!

Oté is een fabrikant van contactlensvloeistoffen en oogdruppels. Door de strenge wet- en regelgeving moeten zij gebruik maken van zogenaamd “Virgin materiaal”. Dat zijn materialen die nooit eerder gebruikt of verwerkt werden. Dat betekent dus ook dat wanneer een flesje eenmaal is gebruikt, het niet terug kan komen in het productieproces. Het grootste materiaalverbruik zijn flacons, doppen en druppelaars waarin de contactlensvloeistof wordt afgevuld. Je moet hier al snel denken aan 11 miljoen flessen per jaar... zonder nieuwe bestemming. Dat is zonde! Daarom is Oté op zoek naar mogelijkheden voor een tweede levensfase voor de flessen, doppen en druppelaars.

MAKERSVRAAG: HEB JIJ EEN CREATIEF IDEE OM LENZENVLOEISTOFFLESJES EEN NIEUW LEVEN TE GEVEN? LEVER DAN JE ONTWERPSCHETS AAN EN MAAK KANS OP €5.000 PRIJZENGELD ÉN KANS OP EEN VERVOLGOPDRACHT OM JOUW ONTWERP DAADWERKELIJK TE REALISEREN EN IN DE MARKT TE ZETTEN!

Jouw ontwerp inspireert gebruikers van lenzenvloeistof om de overgebleven flesjes niet direct weg te gooien, maar te hergebruiken. Dit kan door een nieuwe toepassing te verzinnen voor de flesjes zonder iets aan de huidige vorm te veranderen, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je een extra accessoire ontwerpt die gebruikers los kunnen bestellen. Eigenlijk is alles mogelijk. Oté stelt geen limiet aan de opdracht; zij staan in deze ontwerpfase open voor elk creatief idee en laten zich graag inspireren. 

 Meer informatie en deelnemen 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen