Submenu

The SUB methode

15-09-2022
54 keer bekeken 0 reacties

De SUB methode is een tool, een praatplaat, en geeft een goed beeld van alle duurzame alternatieven voor jouw interieur of dat van je klanten. Het SUB model is ontwikkeld door The Substitute, platform ter bevordering van de verduurzaming van de interieur- en verbouwbranche.

Save
Dit is de meest duurzame categorie, en ook meteen de meest budgetvriendelijke. Koester wat er al is door goed onderhoud, opknappen of opnieuw stofferen van bestaande meubels. Gelukkig geven ook steeds meer producenten hun eigen producten als ‘refurbished’ een 2de leven. Ook is er een enorme opmars van ‘curated’ 2de hands winkels, van rotan tot design-classics. Dus wil je wat ‘nieuws’?, kijk dan eerst of je het 2de hands kunt vinden.

Use
Van wasmachine, meubels, matras tot kinderspullen, voor alles is tegenwoordig een lease oplossing! 80% van onze spullen gebruiken we niet vaker dan één keer per maand. In sommige gevallen kun je dus beter betalen voor gebruik in plaats van het nieuw te kopen. Lease komt meestal met onderhoud en service. Dat kan heel veel kopzorgen schelen. Veel ‘Use’ bedrijven denken circulair. Wij zijn een grote fan van deze snelgroeiende rubriek binnen duurzaamheid.

Buy
Als we besluiten wat nieuws te kopen zijn er gelukkig steeds meer duurzame opties. Redeneer vanuit het materiaal waarvan het product is gemaakt. Is het low impact, recycled of bio-based materiaal? Partijen met innovatiekracht zijn bezig met circulair ontwerp en productie maar ook slim modulair ontwerp zien we steeds meer terug. Vergeet vooral niet te vragen waar het product is gemaakt want de CO2 uitstoot bij het vervoer van spullen is enorm. Tot slot wil je dat het product eerlijk is geproduceerd. Slaven- en kinderarbeid komt helaas nog best vaak voor. Om dit te vermijden én CO2 van vervoer te besparen zijn lokale producten vaak een veilige en duurzame keuze.

 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen