Submenu

Innovatiesessie Stand en Decorbouw en Signmaking en Wayfinding

Simone Ooijens 01-02-2023
477 keer bekeken 0 reacties

Hoe ziet de wereld er over tien jaar uit voor de vakgebieden Stand en Decorbouw, Signmaking en Wayfinding? Wat zijn de ontwikkelingen, wat kunnen we voorspellen en wat vooral ook niet? Een mooie breinwandeling tijdens een innovatiesessie voor de medewerker van de toekomst.

Op zoek naar de stip op de horizon, letterlijk en figuurlijk, daar gingen experts uit het bedrijfsleven en het onderwijs in deze sessie mee aan de slag. Een sessie met waardevolle input voor de strategische keuzes die Nimeto samen met haar innovatiepartners maakt. Zo komen we tot het beste onderwijs voor de werknemer van de toekomst. Makkelijker gezegd, dan gedaan want hoe ziet de wereld er over tien jaar uit voor de vakgebieden Stand en Decorbouw, Signmaking en Wayfinding? Wat zijn de ontwikkelingen, wat kunnen we voorspellen en wat vooral ook niet? Een mooie breinwandeling die werd geleid door de aanwezige innovatie experts. Zij hielpen bij de warming-up van het brein want ook bij denksport kun je pas gaan stretchen als je goed bent opgewarmd.

De warming-up
Op zoek naar een vis. Niet de eerste vis, niet de 10de vis maar de 100ste vis is een vis die tot vernieuwing leidt. Daag je brein uit en ga op zoek naar verandering. Laat daarbij vooral OMA thuis, niet Oordelen, geen Mening geven en geen Aannames doen. Want alleen vanuit het vrije brein komen we verder.

Klaar voor de start
De deelnemers gingen aan de slag met het drie horizonnen model. Eerst kijken naar de toekomst over 1-2 jaar, dan van 3-5 jaar en als laatste stretchen tot de max met een blik naar de toekomst over 5-10 jaar. Denken, posten, brainstormen, discussiëren en weer verder denken. Wat een mooi proces!

De opbrengst
Heel veel waardevolle output om te koppelen aan het innovatiemodel van Nimeto en het onderzoek naar toekomstbestendig onderwijs. Daar gaat Nimeto de komende tijd volop mee aan de slag!

Met een volle maag en een gestretched brein gingen de deelnemers voldaan huiswaarts. Heel veel dank aan allen voor deze waardevolle avond. Wordt vervolgd!

Wil je ook iets kwijt over de toekomst van onderwijs of de genoemde vakgebieden, we horen het graag 👇🏼. (ingelogde gebruikers kunnen meer. Heb je nog geen account? Dan nodigen we je van harte uit om je te registreren.) 

Onderwijsinnovatie Stand en Decorbouw en Signmaking en Wayfinding

Cookie-instellingen