Nimeto CommunityHier werken (young) professionals en aanstormende talenten samen. Want samen kunnen we meer. Innovaties delen, bijscholen, feedback vragen, vacatures delen. Zomaar een greep uit de vele mogelijkheden. Iedereen die wil bijdragen, kan bijdragen. Graag zelfs! Meer informatie

Online event: Designing circulair textile ecosystems

23-06-2021 300 keer bekeken 0 reacties

Het bruist in Gelderland op het gebied van Mode en Textiel! Samenwerking in onderzoek en innovatie door de partners ArtEZ Future Makers, WUR Circular Fashion Lab, en Kiemt binnen GIST Gelderse Innovators for Sustainable Textiles én de recent gevormde Mode Partners 025, een initiatief van ArtEZ University of the Arts (ArtEZ), State of Fashion, Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA), Museum Arnhem en Rijn IJssel, zorgen voor veel reuring en dynamiek in de verduurzaming van de mode- en textielsector in Nederland. 

Dat willen we, tijdens het FDFA, graag uitdragen met het online event Designing Circular Textile Ecosystems op 30 juni a.s. van 15.30 – 17.00 uur

Wat
Aan de hand van concrete casussen informeren we je over verschillende projecten die binnen het samenwerkingsverband GIST en Mode Partners 025 zijn gedaan. We nemen je mee in hoe er wordt samengewerkt in de regio op het gebied van onderzoek en innovatie in mode en textiel.
Daarnaast presenteert Mode Partners 025 zich als samenwerkingsverband van culturele en creatieve partijen gericht op de verdere ontwikkeling van het ecosysteem in de regio Arnhem-Nijmegen-Wageningen als een plek voor geëngageerde, duurzame modepioniers.

Casussen
Going Circular Going Cellulose is een design-gedreven onderzoeksproject van Saxion Hogeschool en ArtEZ University of the Arts dat mode- en productdesigners verbindt aan partners uit de industrie om nieuwe inzichten te ontwikkelen over multi-stakeholder co-creatie en circulair design. 
Proeftuin Duurzame Mode 025geïnitieerd vanuit de Cultuurregio 025, gaat in op de mogelijkheden en knelpunten van het mode ecosysteem door middel van een praktijkonderzoek. 
Textiel recycling, een aantal voorbeelden van projecten van Wageningen University & Research. 

Schuif online aan!
Benieuwd? Meld je snel aan via onderstaande link en zet de datum alvast in je agenda! Een definitief programma volgt snel.

Ja, ik meld mij graag aan! 
Cookie-instellingen