Workshop stop-motion animatie

186 keer bekeken 0 reacties

Begin

05-04-2024 om 10:00

Einde

05-04-2024 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Pettemerstraat 3, Alkmaar

Op vrijdag 5 april organiseert Filmhuis Alkmaar een workshop over 3D stop-motion animatie met Marike Verbiest, animator van onder andere Gouden Kalf winnaar Knor (2022).

Ben jij beginnend filmmaker? En op zoek naar een manier om jouw verhalen tot leven te wekken? Laat je dan verrassen door de magie van stop-motion animatie tijdens deze dagvullende workshop. Alleen jouw verbeelding bepaalt de grenzen!

Tijdens de workshop neemt Marike je stap voor stap mee in het maakproces van een stop-motion. Ze legt uit hoe je jouw eigen 3D karakter tot leven brengt, van frame tot frame. Hoeveel frames per seconde zijn nodig voor de illusie van beweging? En welke software is essentieel? We zullen met verschillende materialen werken, zoals klei en alledaagse voorwerpen. Aan de hand van simpele tips leer je te werken van concept tot eindresultaat: je eigen stop-motion filmpje.

Ontmoet ook gelijkgestemde filmmakers, deel ervaringen en bouw waardevolle connecties op binnen de filmindustrie. Ervaring is niet vereist, maar eigen werk meenemen is altijd leuk. 

PROGRAMMA

  • 10.00      Vertoning Knor
  • 11.45      Lunch
  • 13.00      Start workshop 3D stop-motion animatie
  • 17.00      Presentatie filmpjes + afsluitende borrel
  • 18.00      Einde

De kosten voor de workshop 3D stop-motion animatie zijn € 35,- inclusief lunch en gebruik van materiaal. Studenten betalen een gereduceerd tarief van € 17,50.

Meld je snel aan, want het aantal plekken is beperkt.

Aanmelden

Trailer Knor

 

Cookie-instellingen