Young Professionals, een toekomst in visuele communicatie

40 keer bekeken 0 reacties

Begin

12-09-2023 om 14:30

Einde

12-09-2023 om 17:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Smijerslaan 2, Utrecht

De print- en signindustrie zit te springen om talentvolle medewerkers. Jonge mensen, die iets kunnen bijdragen aan de industrie van visuele communicatie. Zij spreken immers de taal van de toekomstige klanten en gebruikers, zij weten waar jonge mensen voor warm lopen.

Maar, hoe kunnen we de jonge generatie warm maken voor onze industrie, waarin communicatie technologieën een steeds belangrijkere rol spelen. Met veranderingen door digitalisering, automatisering, robotisering, Artificial Intelligence, 3D-Desiging in een jonge industrie, die net 40 jaar oud is geworden. Samen met de leden van het Platform Industrie Innovators gaan we kijken welke mogelijkheden er zijn om jongeren te helpen. Wie zijn die jonge mensen en wat drijft hen. Voor deelname aan dit event kun jij je nu al aanmelden door een mailtje te zenden aan events@fespa.nl

Op dinsdag 12 september 2023 organiseert FESPA Nederland een kennisbijeenkomst voor alle clubleden die ook zijn aangesloten bij het platform Industrie Innovators. Niet-Innovator leden betalen 49,50 voor deelname.

Meld je snel aan als deelnemer door een mail te sturen aan events@fespa.nl. Deelnemers ontvangen voor 1 september 2023 een bevestiging van hun deelname.

Het event zal plaats vinden vanaf 15:00 uur bij Nimeto te Utrecht. (Welkom vanaf 14:30)

Nimeto is een al 100-jarig bestaande MBO-vakopleiding (niveau 2-3-4), die al jaren studierichtingen heeft voor visuele communicatie.

Dit is dus één van de opleidingen in Nederland, waar veel Young Professionals voor onze industrie worden opgeleid tot signmaker, ontwerper of installateur.

FESPA Nederland is met hen in gesprek gegaan om te kijken hoe wij elkaar kunnen versterken den hoe wij de print- en signindustrie beter op de kaart kunnen zetten als een industrie met een aantrekkelijk carrièreperspectief.

Tijdens deze bijeenkomst zullen zowel mensen van de opleiding als studenten vertellen waarom ze een keuze hebben gemaakt voor deze opleiding en wat hun verwachtingen zijn voor een toekomstige werkgever.

Er zijn onder ondernemers veel gesprekken over de mentaliteit en inzet van jonge mensen die voor het eerst gaan deelnemen aan het arbeidsproces.

De verwachtingen van jongeren zijn anders dan wij gewend waren uit de tijd dat vele van ons zelf starten. Daarom hebben we YoungWorks uitgenodigd om ons te helpen deze jongeren van nu beter te begrijpen.

Zij doen al jaren gericht onderzoek en geven advies over jongeren met betrekking tot de arbeidsmarkt en media/cultuur.

James Smith is een van de specialisten binnen deze organisatie, die veel kennis heeft over de nieuwe werknemers van de Generatie Z (jongeren die geboren zijn tussen 1996-2012).

Tijdens de inspiratiesessie, die ongeveer 45 minuten duurt, krijgen we van hem tools mee om jongeren enthousiast te maken voor ons vak en hoe je als werkgever deze groep jongeren kunnen stimuleren en enthousiasmeren.

Na deze bijeenkomst hebben we op loopafstand weer een mooi en bijzonder leuk restaurant gevonden, waar we gezamenlijk kunnen napraten onder het genot van een heerlijk 3-gangen diner.

0  reacties

Cookie-instellingen