Bijeenkomst samenwerken aan inclusie: Diversiteit in het MBO onderwijs

443 keer bekeken 0 reacties

Begin

23-05-2023 om 13:00

Einde

23-05-2023 om 17:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Het Kennispunt MBO Gelijke Kansen, Diversiteit en Inclusie wil je van harte uitnodigen voor een bijeenkomst over diversiteit en inclusie in het onderwijs. Dinsdag 23 mei van 13:00 uur tot 17.30 uur in het Quinton House - Nieuwegracht 60, Utrecht.

Bijeenkomst: Samen werken aan inclusie: diversiteit in het onderwijs

Het Kennispunt MBO Gelijke Kansen, Diversiteit en Inclusie wil je van harte uitnodigen voor een bijeenkomst over diversiteit en inclusie in het onderwijs.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle docenten, onderwijsprofessionals en geïnteresseerden die zich willen inzetten voor een inclusieve onderwijsomgeving.

Tijdens deze bijeenkomst zullen we samen verder nadenken over de vraag hoe we een omgeving kunnen creëren waarin alle mbo-studenten zich welkom voelen en zichzelf kunnen zijn. We zullen stilstaan bij de verschillende aspecten van diversiteit, zoals culturele achtergrond, gender, LHBTIQ+ en religie, en bespreken hoe we inclusie duurzame aandacht kunnen geven. Maar ook: hoe gaan we om met weerstand tegen de huidige culturele veranderingen? Wat is inclusief taalgebruik in de klas? En hoe doen andere mbo's dat?

We geloven dat een inclusieve onderwijsomgeving niet alleen van belang is voor de studenten, maar ook voor de docenten en andere onderwijsprofessionals. Door te werken aan inclusiviteit, creëren we een omgeving waarin iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt, en waarin we van elkaar kunnen leren.

Waar en wanneer?
Datum: dinsdag 23 mei
Tijd: 13:00 uur tot 17.30
Locatie: Quinton House, Nieuwegracht 60, Utrecht

We hebben een inspirerend programma samengesteld met workshops, sprekers en mbo scholen die vanuit hun eigen ervaringen en expertise zullen bijdragen.We hopen dat je aanwezig zal zijn en samen met ons wilt werken aan een inclusief onderwijssysteem.

Aanmelden:
Meld je aan via de aanmeldlink en voel je vrij om deze uitnodiging te delen met collega’s die mogelijk geïnteresseerd zijn. Aanmelden kan tot en met 28 april. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan.

Hartelijke groet, ook namens iedereen bij het Kennispunt MBO GelijkeKansen, Diversiteit en Inclusie,

Lulu Helder

 AANMELDEN 

Cookie-instellingen