FOTODOK Book Talks

47 keer bekeken 0 reacties

Begin

06-04-2023 om 20:00

Einde

06-04-2023 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Tivoli Utrecht & Online

Drie fotoboeken, drie fotografen en 15 min. aan bijzondere verhalen per boek: FOTODOK Book Talks is hét podium voor verhalen uit fotoboeken.

In deze live talkshow interviewen fotograaf en fotoboekenliefhebber Rob Hornstra en documentaire fotograaf Giya Makondo-Wills de verhalenmakers – fotografen, ontwerpers en uitgevers. Ze maken je deelgenoot van bijzondere verhalen over een verscheidenheid aan onderwerpen.

Voor iedereen die van verhalen houdt en door de vertellers zelf in een andere wereld wil worden meegenomen.

De gasten van deze nieuwe editie:

Vanessa Winship – Snow
Fotograaf Vanessa Winship is te gast om over haar nieuwste boek Snow te praten. Winship is bekend om haar intieme portretten maar in Snow staat het landschap in het middenwesten van de Verenigde Staten centraal. De grijze en mistige sferen in Snow zitten vol geheimen. Wat trok Winship naar deze landschappen? Wat zag ze in die velden waardoor ze tijdens de koude, barre winters bleef terugkeren? Op 6 april kom je dit te weten.

Karine Zenja Versluis – Debaltsevo, Where Are You?
Karine Zenja Versluis vertelt over haar net verschenen boek Debaltsevo, Where Are You? Karines Oekraïense oma was niet erg spraakzaam. Vooral niet als het om haar verleden ging. In 2013 besluit Karine op onderzoek uit te gaan. Wie is haar oma eigenlijk? En hoe raakte ze precies in Nederland verzeild? De zoektocht moet beginnen in Debaltseve (Debaltsevo was tot de invasie de Russische naam van de stad en die gebruikte haar oma altijd). Maar dan breekt daar de oorlog uit in 2014. Gedurende de tien volgende jaren ontvouwt zich het project waarin verschillende verhalen samenkomen. Dat van Karines oma, maar ook de verhalen van drie families die in 2015 vanuit Debaltseve moeten vluchten naar een veiligere plek in Oekraïne. En in 2022 na de invasie opnieuw. Debaltsevo, Where Are You? is ook onderdeel van de tentoonstelling Whispers and Shouts. Voices of Ukrainian Women die nu bij FOTODOK te zien is.

Mashid Mohadjerin – Freedom is Not Free
In Freedom is Not Free onderzoekt Mashid Mohadjerin wat vrijheid betekent. Door de lens van haar camera en door een caleidoscoop van de geschiedenis van vrouwen in verzet, maakte Mohadjerin een multidimensionaal boek dat de kijker meeneemt op een dromerige reis die noch qua ruimte noch qua tijd begrensd is.

Tickets Tivoli

Tickets Online

 

0  reacties

Cookie-instellingen