STRP Festival 2023: The Art of Listening

74 keer bekeken 0 reacties

Begin

13-04-2023 om 10:30

Einde

16-04-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Eindhoven city centre 5611 DK Eindhoven

Van 13 tot en met 16 april 2023 duikt STRP Festival dieper in het thema ‘The Art of Listening’. In onze maatschappij verkiezen we zien boven horen en spreken boven luisteren. Zelfexpressie is wat het denken, de wetenschap en onze sociale mediawaarde drijft.

Nu sociale media dienen als megafoon voor de massa, en iedereen op elk moment zijn mening kan geven, vraagt STRP zich af of we nog wel echt luisteren. Hoe kunnen we de kunst van het luisteren herwaarderen en opeisen? Met deze vraag zoekt STRP de samenwerking op met kunstenaars, ontwerpers, denkers en makers om het thema Luisteren te vertalen naar originele, kritische en innovatieve werken of scenario’s voor de toekomst.

In STRP Expo presenteren nationale en (inter)nationale kunstenaars 14 grotendeels nieuwe werken die luisteren als methode onderzoeken. Hoe ziet een omgeving voor actief en empathisch luisteren eruit? Hoe kunnen we ons gehoor en gevoel trainen om ontvankelijker te zijn voor onze medemens, voor planten en dieren, voor de natuur? Inspiratie halen alle kunstenaars uit de Deep Listening praktijk van Pauline Oliveros.
Let op: je Expo ticket is geldig voor alle 4 de dagen, dus je kunt de Expo meerdere dagen bezoeken.

Tickets

Live performances zijn waardevol voor STRP en vinden overal op het festival plaats. Binnen de STRP Expo van dit jaar geven Maotik en Maarten Vos een live show waarin hun werk wordt geïntegreerd en zijn er 'interventies' van Shock Forest Group. Soundpracticioner Loma Doom cureert een speciale avond voor STRP, genaamd Open Field. Een avond vol live performances en DJ's die plaatsvindt op zaterdag 15 april.
Een bezoek aan alle optredens, inclusief Open Field, is inbegrepen in je Expo ticket.

Programma

 

 

0  reacties

Cookie-instellingen