Masterclass met fotograaf Vincent Mentzel

30 keer bekeken 0 reacties

Begin

11-05-2022 om 09:30

Einde

11-05-2022 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Museumstraat 1, Amsterdam

Een masterclass met fotograaf Vincent Mentzel. Hij vertelt je over de start van zijn carrière, zijn belangrijkste werken en meest indrukwekkende reizen. Maar ook wat nu eigenlijk een goed portret maakt.

 RONDLEIDING

Geïnspireerd geraakt tijdens de masterclass? Volg dan een rondleiding met een expert uit het museum en pak je camera om aan de slag te gaan met de fotografie-opdracht van Vincent Mentzel.

TENTOONSTELLING VINCENT MENTZEL

Met zijn persoonlijke benadering vulde Mentzel de NRC-pagina’s met foto’s die meer zeiden dan duizend woorden. In de tentoonstelling, die tot en met 6 juni in het Rijksmuseum te zien is, kun je een groot deel van zijn werk bewonderen. Mentzel reisde stad en land af voor zijn reportages, van het Binnenhof tot aan Beijing. Kun jij ook de nieuwswaarde in zijn nieuwsgierigheid ontdekken?

In 2012 heeft Vincent Mentzel een Fonds op Naam opgericht bij het Rijksmuseum Fonds. Dankzij het Vincent Mentzel Fonds worden persfotografie en fotojournalistiek in de Rijksmuseumcollectie beter toegankelijk gemaakt voor het publiek en wordt nationale en internationale kennisuitwisseling en onderzoek op dit terrein aangemoedigd.

Deze MBO-dag is mogelijk gemaakt dankzij het Bestuursfonds Hollandse Meesters/Rijksmuseum Fonds.

 Meer informatie 

0  reacties

Cookie-instellingen