De creatieve oplossingen in de natuur.

107 keer bekeken 0 reacties

Begin

02-03-2022 om 20:00

Einde

02-03-2022 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Het web van een spin is vijf keer zo sterk als staal. De binnenkant van een zeeoorschelp is twee keer zo sterk als onze high-tech keramiek. Windmolenparken die gebaseerd zijn op de techniek van een school vissen kunnen maar liefst tien keer meer energie opwekken dan huidige windmolenparken.

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden hoe de natuur om ons heen oplossingen hebben bedacht voor problemen waar wij als mensen grote voordelen mee kunnen behalen. Het opkomende vakgebied van biomimicry richt zich op deze kunst (en wetenschap) van het imiteren van de beste biologische ideeën in de natuur om menselijke toepassingen uit te vinden, te verbeteren en duurzamer te maken. Hierbij wordt gebaseerd op 3,8 miljard evolutie, waarbij de beste creatieve ideeën en aanpassingen het hebben overleefd. Een opvallend detail hierin is dat een organisme zijn eigen omgeving vrijwel nooit vervuilt, vergiftigd of onleefbaar maakt.

Deze avond willen wij de verbinding leggen tussen de natuur en creativiteit. Wat kunnen wij leren van creatieve oplossingen en de wijze waarop de natuur antwoorden heeft op problemen waar wij voor staan? En aangezien creativiteit altijd voortbouwt op andere ideeën: zouden we onze blik niet veel meer op de natuur moeten gaan richten voor het oplossen van de problemen waar we voor staan? 

Ja, daar wil ik heen!
De avond begint om 20:00 uur (inloop om 19:30 uur) en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Tickets kosten €12,50 en zijn hier koop

 

0  reacties

Cookie-instellingen