De rol van creativiteit in het onderwijs (van de toekomst)

33 keer bekeken 0 reacties

Begin

03-11-2021 om 20:00

Einde

03-11-2021 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Tijdens de tweede editie van Creativiteit Ontleed onderzoeken we de rol van creativiteit in het onderwijs. De ontwikkelingen die onze wereld bezighouden volgen elkaar in sneltreinvaart op, en het vinden van oplossingen op de vraagstukken van morgen vragen om nieuwe manieren van denken.

Hoe kan het onderwijs bijdragen aan een volgende generatie creatieve denkers die onze toekomst vormgeeft?

Dat doen we met de volgende sprekers:

  • X11 is een Utrechtse middelbare school die zich richt op media en vormgeving. Ze leggen een sleutelrol weg voor het prikkelen en ontwikkelen van een creatieve mindset van hun leerlingen, en komen vertellen over hun onderwijsvisie. Ook gaan we in gesprek met een aantal leerlingen om te horen waarom ze voor deze school hebben gekozen, hoe ze kijken naar het begrip ‘creativiteit’ en waarom zij denken dat het zo belangrijk is.
  • Prof. Dr. Kiene Brillenburg Wurth is hoogleraar Literatuur en schrijft onder andere over esthetica, muziek, creativiteit, film en digitale media. Ze is een van de aanjagers van het United Platform for Creativity in Education.

Zoals elke avond zal creatieve alleskunner Pluc Plaatsman op eigengereide wijze een slotconclusie van de avond voordragen, en is huis-DJ Birdcage aanwezig met zijn platentas.

👉🏼 Ja, daar wil ik heen!
Kaarten kosten €12,50 en zijn te koop via deze link.

Zien hoe het er de vorige keer aan toe ging? Bekijk de livestream van onze eerste editie – die ging over Het Creatieve Brein en Proces hieronder.

 

0  reacties

Cookie-instellingen