Rainbows End Expo

29 keer bekeken 0 reacties

Begin

07-01-2021 om 16:00

Einde

17-01-2021 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bij Rainbows end verkent men de ruimte en grenzen van de online wereld. Wat kan? Wat mag? Wie ben jij ? Wie zou je willen zijn? Zijn we hier allemaal gelijk? En is het hier veilig?

Rainbows End zoekt de felbegeerde pot met goud en biedt een podium aan makers uit femme, black, en lgbtq communities. Aan het eind van de regenboog bevindt zich een platform voor zij die Games en 3D werelden als ‘veilige haven’ gebruiken om te experimenteren met surreële schoonheid, genderidentiteit en zo nieuwe omgangsvormen rondom sex, tech and play te onderzoeken. Kom de makers van morgen te ontmoeten of een toffe workshop te volgen.

Prachtige onderwerpen passend in deze tijd daarom hebben ze speciaal voor Rainbows end samen met digitale media kunstenaars twee workshops ontworpen, waarin leerlingen op onderzoek uit kunnen en zichzelf en hun wereld vorm kunnen geven.

In de workshop met het thema safespace; wordt er nagedacht over een omgeving waarin men zichzelf kan uiten zonder limitaties of restricties, een veilige plek waarmee je de wereld in je hoofd vorm kan geven. Met dit project willen we ook laten zien dat je digitale middelen kan inzetten om je creativiteit vorm te geven en als platform kan gebruiken om jezelf te uiten. 

Ze zijn de laatste tijd ontzettend populair geworden door instagram, facebook en snapchat: Face filters! Door naar je telefoon te kijken kan je in een hond veranderen die zijn tong uitsteekt als je je mond opent, je kunt een snor uitproberen of je kan zien hoe je eruit zou kunnen zien als je oud en grijs bent. Hoe werken deze filters eigenlijk en hoe kan je je eigen digitale masker maken? In deze workshop leer je hoe de algoritmes van deze filters werken met artificiële intelligentie en ga je gezichtsmaskers
tekenen direct op je eigen gezicht! Face Masks is een workshop waarin leerlingen zelf hun eigen 3d masker ontwerpen en bouwen. De leerlingen onderzoeken identiteit in de digitale wereld. Wat betekent identiteit in de digitale wereld? Hoe zie jij er digitaal uit? 

De workshops duren 1,5 uur en kunnen zowel digitaal als analoog en gedurende het hele jaar plaatsvinden. De kosten voor de workshop bedragen 5 euro per leerling.
Geef je op voor het bezoeken van de expo of deel te nemen aan een van de workshops, door een mail te sturen naar: post@demaakruimte.nl

 

Cookie-instellingen